Životno osiguranje i investiciono ulaganje

Životno osiguranje - Investiciono ulaganje

Šta je investiciono životno osiguranje, kako funkcioniše?

Osiguranje života povezano sa investicionim ulaganjem (Unit-Linked proizvod osiguranja), predstavlja kombinaciju koja pruža priliku da ulažete u investicione fondove i osiguranje u isto vreme.

Jedan deo uplaćenih sredstava namenjen je osiguranju. A drugi, investicionom ulaganju, u akcije društveno odgovornih kompanija. Njihova misija je održivi razvoj, zaštita životne sredine, zdravstvena i socijalna pravda.

Krajnji rezultat kapitalnih ulaganja je uvećanje finansijskih sredstava osiguranika i isplata vrednosti investicionih jedinica nakon isteka perioda osiguranja.

Unit-Linked polise osiguranja

Unit-Linked polise osiguranja mogu se koristiti u različite svrhe. Kao što su životno osiguranje (sa pokrićem rizika smrti), generisanje prihoda za penziju i investiranje u obrazovanje dece i unuka. Ukoliko nastupi smrtni slučaj, korisnici osiguranja primaju jednokratnu isplatu.

Pre zaključenja polise, postoji velika fleksibilnost i mogućnost izbora. Možete sami odrediti trajanje, dinamiku plaćanja, obim pokrića ali i garantovanu osiguranu sumu za slučaj smrti.

Preporuka je da se Unit-Linked osiguranje ugovara na duži vremenski period (20-25 godina).

Sa druge strane, ulaganjem u investicioni fond zapravo ulažete novac u inostrano tržište kapitala. Preciznije, novac se ulaže u akcije velikih svetskih kompanija uz nadzor depozitarne banke.

U ovom aranžmanu ulaganja izbegavate dodatne troškove trgovine finansijskim instrumentima na tržištima kapitala kao što je plaćanje provizije.

Plasman kapitala investicionih fondova vrši se kroz različite finansijske instrumente, u različite branše poslovanja, na različitim kontinentima… Dakle, na takav način postiže se puna diversifikacija rizika ulaganja.

Ovaj proizvod namenjen je osobama koje su spremne da prihvate jednu dozu rizika ulaganja u investicione fondove, a koji na duže staze donosi veću kapitalnu dobit u odnosu na tradicionalni način ugovaranja polisa životnog osiguranja.

Konačno, stupite u kontakt sa stručnjakom za životno osiguranje i investiciono ulaganje. Naši zaposleni će nastojati da Vam dostave adekvatne predloge i odgovore na sva vaša pitanja. Naše usluge su za Vas potpuno besplatne.

Možete da nam se obratite za svaku pomoć u vezi osiguranja klikom ovde.

Tu smo da Vam uštedimo vreme, ponudimo naše znanje u raznim oblastima osiguranja i pribavimo najpovoljnije i najbolje ponude za osiguranje.

Urednik rubrike: Zlatan Biberović

Podeli:

Previous Post
Newer Post